Starta upp en kennel

Att starta upp och driva en kennel är ett stort projekt. Du behöver vara seriös i din satsning och det räcker inte bara med att du gillar hundar. Du måste ha ett väldigt stort och brinnande intresse för hundar och vara redo att lägga ner den tid som det krävs att driva en kennel. Det kräver ett enormt engagemang och en hel del pengar för att få det att fungera på ett bra sätt. När du ska föda upp hundar behöver du mycket saker för att göra det möjligt. På Zoo som är en djurbutik på nätet kan du hitta allt du behöver till hundar. Det finns en rad olika fördelar med att handla från en nätbutik som Zoo, bland annat att du kan få hem allt du behöver i en leverans. Zoo är en väletablerad butik och du kan vara trygg med att de har kvalitativa saker i sitt sortiment. Du kan läsa om vilka varumärken Zoo har på deras webbsida.

Förberedelser inför uppstarten

Det går att föda upp hundar i ditt eget hem om du har tillräckligt med plats. Det finns vissa krav som du måste uppfylla när det kommer till hur stort utrymme hundarna måste ha. Du måste även ha möjlighet att kunna skilja hundarna åt vid behov. Alla kraven finns på Jordbruksverkets hemsida. Om du ska driva en stor kennel behöver du förmodligen bygga rastgårdar och ha ett stort utrymme till förfogande för verksamheten. Ett tips när du planerar hundarnas utrymme är att tänka på att det är bra om det är lättstädat. Det kommer att förenkla vardagen enormt om det är enkelt att hålla rent.

En kennel kostar pengar

Det krävs mycket jobb att komma igång med en kennel. När väl valparna är födda kommer de att kräva din fulla uppmärksamhet. När du ska starta upp en kennel behöver du ha kapital. För du kommer inte att få in pengar förrän du kan sälja valparna. Om du inte har sparade pengar måste du undersöka hur du ska få till ett startkapital. Kostnader som du måste räkna på är mat, veterinär, saker för skötsel och försäkringar. När du startar en kennel tillkommer kostnader som registrering, utställning eller ett arbetsprov och parningskostnader.

Läs på om regler och lagar

Det finns många lagar och regler som du måste ta i beaktande när du ska driva en kennel. Det finns särskilda bestämmelser kring att äga hund och vilken skötsel en hund måste ha. Ta reda på allt sådant innan du drar igång. Sedan måste du lära dig allt från avel och genetik till hur det går till när valpar föds. Det är även mycket kring själva försäljningen som du måste ha vetskap om. Ett tips är att inhämta mycket kunskap i början. Du kan alltid rådfråga erfarna uppfödare, de kan ofta dela med sig av goda råd och tips. Det finns bra nätverk som du kan gå med i om du vill ha hjälp. Du behöver även bestämma vilken typ av ras som du ska föda upp. Lär dig allt du kan om den hundras som du bestämmer dig för.