Att driva en kennel

 

Grundläggande krav
Att äga och driva en kennel är inte något som vem som helst klarar av eller har möjlighet till. Naturligtvis måste ett genuint intresse för hundar och avel finnas i bakgrunden, men det krävs mer. Givetvis måste hundarna tas om hand på ett bra sätt så att de trivs så bra som möjligt. Om där finns en minsta tendens till djurplågeri hos ägaren bör nog denne se sig om efter något annat att syssla med. Om kenneln ska vara en medlem i Svenska Kennelklubben finns en rad regler och paragrafer att hålla sig till, och här kommer vi endast att nämna ett fåtal av dessa. Vad gäller avel måste kennelägaren tillse att incest inte förekommer. Vidare måste valpar som ska säljas få stanna hos sin mamma i minst 8 veckor. Parningen mellan en han- och en honhund ska allra helst kunna ske naturligt, d.v.s. behovet av en veterinär bör hållas på ett minimum, med mera. Ja, redan här upptäcker säkert läsaren av detta att driften av en kennel oftast är förbehållen de riktiga hundentusiasterna.

Vardagen i en kennel

 

Här är det viktigt att komma ihåg att hundar är levande varelser och inga leksaker. Visst, det är fantastiskt roligt att gulla med nyfödda valpar till exempel, men även hundar blir sjuka, skadar sig, bajsar och kissar på olämpliga platser och så vidare. Då gäller det för kennelpersonalen att uppträda professionellt och inte bestraffa Funny pug dog in the dog househundarna genom våldshandlingar, för att ta ett exempel. Hundarna måste givetvis ges ordentlig och näringsrik mat och då är det nog bäst att satsa på kvalitet i stället för att köpa det billigaste som kan hittas för att spara lite pengar. Själva avelsarbetet är en vetenskap i sig, och kennelpersonalen måste här sätta sig in i vad som gäller.

Att driva en kennel är ett hårt arbete som också kan kännas mycket belönande om hundarna mår bra och trivs. Det finns en mängd information på internet för den som vill förkovra sig i ämnet.

Övrigt
Med tiden kanske verksamheten har gått så bra att det är dags att se sig om efter nya lokaler. Precis som för människor kan en flytt till ett annat ställe orsaka nervositet hos hundarna och då gäller det för personalen att vara med och lugna djuren. Dessutom måste flyttfirman som anlitas vara mycket flexibel i sitt arbete, och som ett exempel kan vi här nämna en flyttfirma Göteborg som visat sig uppfylla kraven. Detta är inte den enda flyttfirman som vet hur det här ska skötas. Är du intresserad kan du kolla upp vad som finns att tillgå i just din ort i Sverige.