Inred din kennel

De flesta kennlar drivs i ägarens eget hem. Trots det, eller kanske på grund av det, kan det vara bra att försöka skapa en separat del av huset för hundarna – dels för att minska slitaget på resten av huset, dels för att man kan anpassa den delen av huset till hundarnas behov. Där kan man då till exempel inreda med soffor som hundarna kan vistas i utan att man oroar sig för om de blir fläckiga eller slitna, och man kan ha tidningspapper utspritt på golvet utan problem när valparna kommer.

mounting-1829907_960_720Om man inte redan har en del av huset som naturligt kan bli hundarnas, kan det vara värt att investera i att bygga ut, och skapa ett nytt rum. Det behöver inte bli dyrt om man köper byggmaterial, fönster och annat på Skanskabyggvaror.se, och det är värt det i längden om man planerar att driva sin kennel under lång tid och många valpkullar framöver.

Andra saker som kan vara bra att tänka på när man inreder kenneln, eller hundarnas del av hemmet, är att skapa en hörna som är undanskymd eller skyddad på något sätt, så att den dräktiga tiken har någonstans att dra sig undan när hon vill känna sig trygg.