Från kennel till ny ägare


Att äga en hund är för många en dröm. Ibland kan drömmen gå i uppfyllelse, och då är det en del saker att tänka på för den nye hundägaren. För det mesta kommer troligen allt vara bara roligt med lekar och annat, och dessutom kommer säkert ägaren upptäcka hur underbart det kan vara när en ny familjemedlem börjar visa att den trivs i det nya hemmet. Hunden är människans bästa vän sägs det ju, och det är nog många som är beredda på att skriva under på det. De flesta hundägare kommer att upptäcka att deras hundar kommer att ge dem kärlek utan några gränser, oberoende av tillfälle. En trogen följeslagare att ha genom livet, minst sagt.

 

Valpens första tid i livet
De flesta valpar i Sverige har förmånen att födas i en professionell kennel. Detta borgar för att den lilla varelsen får en bra start i livet, eftersom kennlar har en mängd regler att följa för att få bedriva sin verksamhet. Kennelpersonalen ser Dog Kenneltill att valpen får rätt vaccinationer, att den får mat av hög kvalitet att äta, att den har en ren och väl tempererad plats att sova på, med mera. Dessutom säljer inga seriösa kennlar några valpar innan de uppnått ca 8 veckors ålder. Det sistnämnda beror förstås på att valpen behöver sin mamma den första tiden i livet.

En kennel har som regel en mängd hundraser att välja mellan. Det finns schäfrar, taxar, golden retriever-hundar, labradorer, och så vidare. Varje ras har sina speciella egenskaper, och det smartaste är naturligtvis om du väljer en hundras som du tror kommer att passa in bra hos just din familj.

Om något går snett
Hundar är förstås inga leksaker utan levande varelser precis som du och jag. Det innebär att det med all säkerhet kommer att uppstå problem under resans gång, och då kan du alltid rådfråga kenneln där hunden köptes och/eller Svenska Kennelklubben. De problem vi talar om här är inte bara sjukdom, utan också att hunden uppvisar ett beteende som tyder på någon form av anpassningsproblem. Det ideala är förstås om hunden omedelbart trivs hos sin nya familj, men ibland kan hundägaren stöta på initiala svårigheter och då kan det vara bra att veta att de professionella människor som nämnts ovan kan hjälpa dig.