Att välja kennelnamn

Att välja ett namn som man tycker om till sin kennel är viktigt, eftersom namnet kommer att stå som prefix till alla kennelhundars namn i registreringsbeviset. Det är obligatoriskt att ha ett kennelnamn från och med att man registrerar sin tredje kull valpar. Man får bara byta namn en gång, så det är värt att ge namnet extra mycket eftertanke redan från början.dog-1086286_960_720

En sak som är viktig att tänka på är att man inte väljer ett namn som är för snarlikt namnet på en redan existerande kennel. Då kommer det nämligen sannolikt inte att godkännas av den internationella kennelfederationen, FCI. Namnen ska vara urskiljbara både i text och i tal – man kan därför inte få ett namn godkänt som bara skiljer sig genom att man exempelvis stavat med Z istället för S. Ett tips är att välja ett namn med två ord, för att öka chanserna att namnet är unikt.

Om man har svårt att komma på ett bra namn är ett gammalt hederligt trick, som oftast funkar, att sova på saken. På morgonen efter en god natts sömn har man kanske kommit på ett perfekt namn. Det förutsätter dock att man faktiskt kan få en god natts sömn – om du skulle behöva byta ut din säng för att kunna sova bättre ska du gå in på Furniturebox.se, där det finns ett stort utbud av sängar för alla smaker.